Lamsworsten uit de oven met warme choucroute en gebakken puree.



We bieden onze gefermenteerde spitskolen aan in het sap.
Zo kan je zelf kiezen om ze koud te eten als kimchi of alles samen te koken zoals choucroute.

Onze huisgemaakte lamsworsten met lam van de Hollaeken hoeve hebben we vooraf gebakken
in de houtoven met takken rozemarijn en gedroogde venkelbloemen.
Om de bokaal makkelijker uit te gieten in een kookpan kan je de hem even onder warm water houden.
Bak de worsten met hun jus in een voorverwarmde oven van 165°C voor 10 à 15 minuten.
Vermijd dat de jus te sterk inkookt, anders bestaat de kans dat het te zout wordt. 

Plet de puree in een bakvorm eerst wat plat en bak hem mee in de oven.
Roer hem een paar keer goed door tot een smeuïge massa.
De puree is klaar als alles tot een boterzacht geheel is gesmolten.
 
We dronken er de Crémant d'Alsace 'Rietsch' bij.