DUURZAME KEUKEN

Bij MAGMA kiezen we voor bewust voor 
een duurzaam restaurant en een duurzame keuken

Onder duurzaam verstaan we het maken van de juiste keuze naar product,
productieproces en tenslotte de verwerking daarvan.
In alle facetten dient het goed te zijn voor onszelf, onze gasten en latere generaties na ons.
We leven ten slotte allemaal samen op en van dezelfde planeet.


B I O L O G I S C H

We werken voor 95% biologisch over de hele lijn.
 Van zowel onze zeep, kuisproducten, kledij, papier tot uiteraard alle voeding en dranken.


L O K A A L

Hoe dichter, hoe beter. 
We blijven bewust binnen Europa, en buiten België gaan is een uitzondering.

- Groenten komen van Ferm (Zemst), de Baarbeekhoeve (Muizen) en de Akelei (Schriek)
- Kaas kopen we bij Schockaert (Mechelen).
Ze hebben een mooie selecte artisanale kazen.
De meeste ervan zijn in Frankrijk en België geproduceerd. 

- Het hout van onze houtoven komt uit het Zoniënwoud. 
 

N A T U U R L I J K E   W I J N E N

Onze wijnen zijn levend en natuurlijk en passen daarom beter
bij onze pure en zuivere keuken.


Z E R O W A S T E 

 We minimaliseren het gebruik van plastics en koken daarom niet sous-vide.
De meeste verpakkingen bij onze take away zijn daarom ook van glas,
en worden zo veel mogelijk gerecycleerd.

We vertrekken steeds van het bruto product en
minimaliseren ons afval of hergebruiken.

Pulp wordt gefermenteerd. Van bladgroen maken we mayonaise
en drogen onze schillen tot poeder. 
We kopen aan met zo weinig mogelijk verpakking.
Recycleren.


D I E R E N

We zetten maximaal in op lokaal geteelde groenten en
serveren minimaal dieren.
We serveren zeker geen grote zoogdieren of dieren van grootschalig
industriële teelt of visvangst. Geen kweekvis, bij voorkeur bijvangst
of niet met grote netten gevangen.

Duurzaam betekent voor ons ook een plek te maken waar mensen
graag werken, gasten graag zijn en terugkomen.